KLEIMUIS KERAMIEK

Natuurlijk keramiek

OVER KLEIMUIS

Wat leuk dat je mijn site bezoekt!

Kleimuis is het alter ego van Truus Hazebroek. 
Ik heb altijd belangstelling gehad voor keramiek, maar mijn leven vulde zich anders in. Tot ik mij in 2014 inschreef voor een cursus ‘Pottenbakken’. 
Ik wilde meer! Ik schreef me in voor de ambachtelijke Nederlandse Keramiekopleiding (SBB, www.keramiekopleiding.nl) in Gouda.
Het najaar 2021 heb ik cum laude mijn diploma gehaald voor zowel draaien als handvormen. 

Werk voor mijn examen op de Nederlandse Keramiekopleiding, oktober 2021

Ik draai graag gebruikskeramiek, maar ik maak ook graag handgevormde werken. Natuur en mijn tuin zijn een bron van inspiratie voor mij. Seizoenen en het moois dat het plantenrijk te bieden heeft, vormen en kleuren, zijn terug te vinden in mijn werk.

Mijn werk is voornamelijk van steengoed (gebakken vanaf 1200°C), maar ik maak ook (rood) aardewerk (gebakken van 1060°C tot 1140°C). Elk werkstuk is uniek. Vanaf een rechthoekig stuk klei doorloopt elk werkstuk verschillende fases waaronder vormen, decoreren en glazuren. Elk werkstuk wordt twee keer gestookt. De meeste van mijn glazuren ontwikkel en maak ik zelf.

Zie je wat moois bij mijn werk of heb je gewoon een vraag? Stuur dan een email (info@kleimuis.nl) of maak gebruik van het contactformulier